Prečo sójová sviečka ÁNO...?

16.10.2019 20:08
Benefity sójových sviečok

Zdravotné benefity s pálením sójových sviečok

Aj keď už žijeme v dobe, kedy nemusíme v noci páliť sviečky ako kedysi v minulosti, stále sú sviečky v našich domoch obľúbeným dekoračným príslušenstvom. Pomocou sviečky si vieme nastaviť relaxačnú náladu, sviečku používame pri významných udalostiach napr. narodeniny alebo niekto si rád spríjemní kúpeľ so zapálenou sviečkou a podobne. Ak niekto páli sviečky často, mal by ďalej spozornieť lebo väčšina lacných sviečok obsahuje parafín, ktorý sa pri horení sviečok uvoľňuje a tieto výpary v konečnom dôsledku aj vdychujeme. Namiesto toho, aby ste sa pred sviečkami a škodlivými výparmi skrývali, tak pri svojom budúcom relaxe pri sviečke by ste mohli zvážiť prechod z obyčajných sviečok obsahujúci parafín na sójové sviečky.

Prečo parafín NIE ... ?

Viete z čoho sa vyrába parafín? Ak nie, tak trošku si o tom povedzme... Parafín bol objavený v polovici 18.stroročia a do dnes je akýmsi základným prvkom pri výrobe sviečok. Parafín sa získava z ropy a pri pálení vytvára tmavé sadze, ktoré sa dostanú do bielizne, zafarbia stenu a to môže viesť k respiračným problémom. Samotný parafín sa zlučuje s ďalšími polymérmi a zlúčeninami na zlepšenie jeho vlastností. Denné používanie parafínových sviečok podľa jednej štúdie v Južnej Karolíne môže viesť k zlej kvalite vzduchu nakoľko sa uvoľňujú nežiadúce chemikálie ako alkány, alkény či dokonca toulén, ktoré sú pre človeka toxické.

A prečo sójová sviečka ÁNO ...?

Sójové sviečky sa vyrábajú zo sójových bôbov, čo z nich robí celkom bezpečnú a aj ekologickú alternatívu k parafínu. Pri používaní sójových sviečok na jednej strane pomôžete podporovať farmárov sóje a na druhej strane si pri pálení sviečok neznížite kvalitu vzduchu, nakoľko sójové sviečky nevytvárajú čierne sadze a neobsahujú ďalšie škodlivé zlúčeniny ako parafín.

Ste už pripravený vyskúšať sójovú sviečku? Prečo nevyskúšať sójovú sviečku - Levanduľa alebo Pomaranč!

Sójová Sviečka 60 g – Levanduľa

Samozrejme, že tieto sójové sviečky sú o niečo drahšie ako ich parafínové alternatívy, ale za tieto peniaze viete získať viac. Sójový vosk horí pri nižšej teplote, čo znamená, že bude horieť dlhšie (príklad ak zapálite 2 sviečky o rovnakej veľkosti).

Ďalšie možnosti

Ak ste sa rozhodli, že prejdete na sójovú sviečku, tak vedzte, že na trhu existuje veľa možností a pred kúpou by ste mali brať do úvahy aj to, čo daná sviečka obsahuje. Hľadáte vonnú sviečku? Výborne, lebo tieto sviečky nám prinášajú aromaterapiu, ale my odporúčame, aby ste si vyberali sviečky, ktoré obsahujú prírodné esenciálne oleje. Prečo? O tom si môžeme povedať viac v ďalšom blogu.

Na záver sójové sviečky majú lepšiu vôňu ako parafínové sviečky a keďže horia pomalšie, tak aj dlhšie uvoľňujú vôňu prírodných olejov. Ak ste fanúšikmi sviečok a rozhodli ste sa, že by ste chceli vyskúšať sójové sviečky, tak na tomto odkaze nižšie nájdete našu ponuku sójových sviečok.

https://damarashop.sk/aromaterapia-a-ezo/sviecky/sojove-sviecky/