Vonné tyčinky

04.04.2016 10:00

Vonná tyčinka sa chápe ako vonná bylinná vydymovacia zložka (kadidlo) nanesená poväčšine na drevnú alebo bambusovú štiepku, ktorá produkuje veľmi očarujúcu a sladkú vôňu pri spaľovaní. Zapálenie vydymovadla patrí medzi najstaršie rituálne praktiky ľudstva. Už v dávnych dobách, naši ranní predkovia pri pálení rastlín a drevín, objavili pôsobenie vône z dymu na ich náladu.

Vonné tyčinky sa využívajú na podporu meditácie, na dezinfekciu a prevoňanie priestorov, na pohltenie cigaretového dymu, na zmenu nálady, na radosť a zábavu, na parfumáciu ošatenia či vlasov, na liečenie chorôb, na ezoterické použitie atď.

Vonné tyčinky používajte uvážlivo, v primeranom množstve, aby ste priamo nevdychovali dym z vonnej tyčinky z tesnej blízkosti a dodržali zvyčajné bezpečnostné opatrenia. Rovnako odporúčame častejšie vetranie priestorov kde sa tyčinky pália vo väčšej miere. Vonné tyčinky vôbec neodporúčame páliť, ak sa v priestore nachádza malé dieťa do 3 rokov.

DAMARA Vám ponúka vonné tyčinky vyrábané v Indii, ktorá sa považuje za pravlasť vonných tyčiniek a zároveň je ich najväčším vývozcom.